Loopbaan & outplacement

Loopbaancoaching

Ineens ga je jezelf vragen stellen: zit ik nog wel op de juiste plek? Worden mijn mogelijkheden benut? Of weet je al dat het tijd wordt een andere weg in te slaan. Een scala aan mogelijkheden dient zich aan, maar hoe houd je overzicht? Reflectie, support en feedback zijn belangrijk in deze fase. Daar waar je zelf altijd de richting bepaalt.

Bij Springer Arbeidsbemiddeling snappen we dit. Hoe als juiste sparringspartner op te treden, je te helpen met het verzamelen van de juiste inzichten en het kiezen van de juiste richting. Met meer dan twintig jaar ervaring staan we garant voor een optimaal coachingstraject.

In het coachingstraject komen de volgende aspecten aan de orde:

Vanuit dit beeld gaan we concreet aan de slag. We maken samen een praktisch plan en stoppen beide energie in het realiseren ervan. Met acties, reflectie en bijsturing waar het nodig is. Op te komen tot de plek die bij je past.

Outplacement

Outplacementbegeleiding draait om het vormgeven en ontwikkelen van je loopbaan, zodat je beter aansluiting vindt bij het werk dat echt bij je past, buiten je huidige werkgever. Ook kan het voorkomen dat je door een reorganisatie elders werk moet gaan vinden. Bij het verkennen van mogelijkheden voor een geschikte rol elders, bieden we gerichte begeleiding.

Tijdens het proces ontdek je bewust je kwaliteiten, competenties, en wat je drijft. Je krijgt inzicht in wat je motiveert en in beweging brengt. Dit vergroot niet alleen je zelfvertrouwen, maar resulteert ook in een helder persoonsprofiel waarmee je weloverwogen loopbaankeuzes kunt maken.

De begeleiding richt zich op essentiële vragen als “wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kan ik dat bereiken.” We helpen je bij het bepalen van je koers , met behulp van een persoonsprofiel, een beroepsprofiel en een concreet actieplan. Het doel is om jouw loopbaan op een weloverwogen manier vorm te geven en te versterken, ook al gaat het om een nieuwe start buiten je huidige werkgever.